Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021

σίπρας: Από την προανακριτική μπορεί να προκύψουν στοιχεία και για την περίοδο του χρηματιστηρίου

Υπόνοιες ότι από την προανακριτική επιτροπή μπορεί να προκύψουν στοιχεία και για την περίοδο του χρηματιστηρίου και για σκάνδαλα εκείνης της περιόδου, άφησε ο Αλέξης Τσίιπρας.

Μιλώντας στην Βουλή κατά την συνεδρίαση όπου θα αποφασιστεί η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά της περιόδου Γιάννου Παπαντωνίου ο Πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά:

«Σε αυτή την προανακριτική επιτροπή θα ακουστούν πολλά, η αλήθεια θα λάμψει και ο κόσμος να μάθει πολλά. Όποιος ψάχνει βρίσκει και μπορεί ψάχνοντας να μην προκύψουν στοιχεία μόνο για την υπόθεση των εξοπλιστικών αλλά να προκύψουν στοιχεία και για μίζες την εποχή του χρηματιστηρίο, μιας υπόθεσης που κουκουλώθηκε και ποτέ δεν μάθαμε την αλήθεια γύρω απ’ αυτήν» ήταν τα λόγια του κ.Τσιπρα.

Εξεταστική και για την Υγεία

Πρόσθεσε δε πως «η μάχη για τη διαφάνεια δεν σταματάει στον Γιάννο Παπαντωνίου, υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις όπως είναι η Novartis και όλες οι υποθέσεις που έχουν να κάνουν με το πάρτι στο χώρο της υγείας.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε και στην πρόκληση της αντιπολίτευσης να γίνει προανακριτική επιτροπή για τον Παύλο Πολάκη . «Και ο Πολάκης και η κυβέρνηση με την επιμονή μας θα δικαιωθούν, με ρωτάτε αν θα κάνουμε προανακριτική για τον κύριο Πολάκη, σας απαντώ με μια παροιμία ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και το νοικοκύρη θα επιμείνουμε και θα δικαιωθούμε».

Οπως αποκάλυψε ο Αλ. Τσίπρας την επόμενη εβδομάδα θα γίνει στη Βουλή η συζήτηση για την εξεταστική για τα θέματα της υγείας. Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε πως «σε αυτή την υπόθεση δεν θα είστε τόσο άνετοι όσο είστε σήμερα».

Εκλογές το 2019

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε ότι δεν θα αφήσει να «πέσει τίποτα κάτω» από υποθέσεις διαφθοράς, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

«Καταλαβαίνω την αγωνία κάποιων φαντασμάτων που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσουμε. Και μέχρι τότε δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω» είπε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)