Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Συρία: Αντάρτες κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος

Ανταρτική οργάνωση κατέρριψε το αεροσκάφος στην επαρχία Χάμα

syria

Οι Σύροι αντάρτες κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος στη δυτική Συρία, όπως έγινε γνωστό από τους ίδιους και από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αντικρουόμενες ειναι οι πληροφορίες σχετικά με το αν κατερρίφθη από πύραυλο ή αντιαεροπορικά πυρά.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι ανταρτική οργάνωση κατέρριψε το αεροσκάφος στην επαρχία Χάμα εκτοξεύοντας δύο θερμικούς πυραύλους και ότι μάλλον επρόκειτο για συριακό πολεμικό αεροσκάφος. Ωστόσο, η ανταρτική οργάνωση Τζάις αλ Νασρ ισχυρίζεται ότι κατέρριψε το αεροσκάφος με αντιαεροπορικά πυρά.

Δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση των συριακών ενόπλων δυνάμεων. Οι δυνάμεις των ανταρτών της Συρίας έχουν καταρρίψει κατά τη διάρκεια της σύρραξης συριακά αεροσκάφη με αντιαεροπορικά πυρά.

Έχουν ζητήσει από διεθνείς υποστηρικτές τους, όπως η Σαουδική Αραβία, την αποστολή αντιαεροπορικών πυραύλων για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα συριακά και τα ρωσικά αεροσκάφη. Αλλά έχουν δηλώσει ότι τέτοια οπλικά συστήματα δεν τους έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής, εξαιτίας ανησυχιών ότι μπορεί να καταλήξουν στα χέρια οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος.

By