Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Συρία: Αποτροπιασμός από την δημόσια εκτέλεση γυναίκας για μοιχεία

Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη από ομάδα φανατικών ισλαμιστών

syria

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η νέα εκτέλεση που έκανε η Αλ Κάιντα, αυτή τη φορά γυναίκας που κατηγορείται για το αδίκημα της μοιχείας.

Σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ομάδα ακτιβιστών, μία γυναίκα δέχεται μία σφαίρα στο κεφάλι από ένστολο, στην περιοχή Ιντλίμπ βορειοδυτικά της Συρίας.

Αφότου κατηγορήθηκε για «μοιχεία και διαφθορά» από αρμόδια επιτροπή, η οποία πιθανολογείται ότι έχει οριστεί από μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα, που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα, εκτελέστηκε μέσα στη μέση του δρόμου.

Η άτυχη γυναίκα βρίσκεται γονατισμένη στο έδαφος, ενώ γύρω της μία ομάδα ανδρών περιμένουν την εντολή για την εκτέλεση.

Ένας άνδρας, ο οποίος λειτουργεί σαν δικαστής αναφέρει πως η κατηγορούμενη εργαζόταν και ως πόρνη, επομένως «η επιτροπή αποφάσισε να την τιμωρήσει».

Μόλις ολοκλήρωσε την απαγγελία κατηγοριών ένας ένοπλος με στολή παραλλαγής πλησιάζει, προτάσσοντας το όπλο στο κεφάλι της. Κλάσματα δευτερολέπτου αργότερα, ένας πυροβολισμός ακούγεται και η γυναίκα σωριάζεται νεκρή στο έδαφος.

Όλα αυτά, λίγες ημέρες αφότου μία ακόμα γυναίκα εκτελέστηκε με τον ίδιο τρόπο και για την ίδια κατηγορία στην ίδια πόλη.

Μάλιστα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισημαίνει πως παρότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συνηθίζουν να εκτελούν δημόσια τα θύματά τους, οι βάρβαρες αυτές τιμωρίες αποτελούν τακτική και άλλων οργανώσεων όπως του Μετώπου Αλ Νούσρα.

By