Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Συρία: Μαζικές εκτελέσεις και εκατοντάδες απαγωγές από το ΙΚ

Νέες φρικαλεότητες από την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση

aigyptos tzixantistes epithesi

Φρίκη δημιουργεί η δράση του Ισλαμικού Κράτους για ακόμη μια φορά. Οι τζιχαντιστές σκότωσαν 300 άτομα και απήγαγαν τουλάχιστον 400 πολίτες, κατά την επίθεση στην Ντέιρ αλ-Ζορ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες των φιλοκυβερνητικών μαχητών ήταν ανάμεσα στους απαχθέντες.

«Μετά από την επίθεση στην Ντέιρ αλ-Ζορ, το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε τουλάχιστον 400 αμάχους, κατοίκους του προαστίου αλ-Μπαγκαλίγιε, και κατέλαβε περιοχές στα βορειοδυτικά της πόλης», ανέφερε η οργάνωση.

«Οι απαχθέντες, όλοι τους Σουνίτες, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και μέλη των οικογενειών των φιλοκυβερνητικών μαχητών, μεταφέρθηκαν σε περιοχές υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, στα δυτικά της Ντέιρ ελ-Ζορ και στα σύνορα με την Ράκα στα βορειοδυτικά», ανακοίνωσε ακόμη.

Οι πληροφορίες από την πόλη της ανατολικής Συρίας σκιαγραφούν ένα νέο αιματοκύλισμα από τους τζιχαντιστές. Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει πως τουλάχιστον 85 άμαχοι και 50 στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στη «σφαγή» του ISIS στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ.

Όμως, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, κάνει λόγο για τουλάχιστον 300 νεκρούς, πολλοί από τους οποίους εκτελέστηκαν και αποκεφαλίστηκαν. Το μακελειό στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ έγινε ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονταν το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 τζιχαντιστές και ταυτόχρονα οι αεροπορικές επιδρομές έπλητταν τη Ράκα, το προπύργιο του ISIS.

Ακολούθησε πολυμέτωπη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε προάστιο της Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία περιελάμβανε και βομβιστές αυτοκτονίας.

By