Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Συρία: Μαζικές εκτελέσεις κυβερνητικών δυνάμεων από την Αλ Κάιντα

Τουλάχιστον 56 άτομα εκτελέστηκαν από το  Μέτωπο Αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα

syria948_241113

To συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα και οι σύμμαχοί του εκτέλεσαν τουλάχιστον 56 στελέχη των κυβερνητικών δυνάμεων σε μια αεροπορική βάση την οποία πρόσφατα κατέλαβαν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, γνωστοποίησε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τουλάχιστον 56 στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων που κρατούνταν αιχμάλωτοι από το Μέτωπο Αλ Νόσρα και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις εκτελέστηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμπού Ντούχουρ» στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Ο ίδιος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι εκτελέσεις έγιναν στις αρχές της εβδομάδας ωστόσο η μκο δε μπόρεσε να επιβεβαιώσει τους θανάτους παρά στα τέλη της εβδομάδας αυτής.

«Το επιβεβαιώσαμε χθες το βράδυ, από αυτόπτες μάρτυρες και με τη βοήθεια φωτογραφιών που εστάλησαν, (οι άνθρωποι) εκτελέστηκαν» είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Ρόιτερς ο Ραχμάν.

«Ο Στρατός της Κατάκτησης» κατέλαβε την αεροπορική βάση Αμπού Ντούχουρ, την τελευταία βάση της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας στην επαρχία Ιντλίμπ, την 9η Σεπτεμβρίου.

By