Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Συρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από επίθεση με πύραυλο

«Πάνω από 30 κατοικίες κατέρρευσαν και δεκάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια. Οι καταστροφές είναι τεράστιες»

airstrike-syria

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί,  έχασαν τη ζωή τους από πύραυλο που έπληξε τη λαϊκή συνοικία αλ Μαγάγερ, σύμφωνα με δηλώσεις του Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πάνω από 30 κατοικίες κατέρρευσαν και δεκάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια. Οι καταστροφές είναι τεράστιες», πρόσθεσε ο ίδιος κι έκανε λόγο για δεκάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ραχμάν, η ΜΚΟ του οποίου διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία, στην πλειονότητά τους οι άμαχοι σκοτώθηκαν ενώ βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διένειμε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται ένα κατεστραμμένο τοπίο και κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί μπροστά σε κατοικίες από μπετόν που έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια, έχουν ισοπεδωθεί εντελώς.

Σύμφωνα με αυτήν καθώς και άλλες ΜΚΟ, το καθεστώς της Συρίας βομβαρδίζει συχνά τις ζώνες τις οποίες ελέγχουν αντάρτες ή τζιχαντιστές με βαρέλια ή δοχεία με εκρηκτικά, αλλά λιγότερο συχνά με πυραύλους εδάφους-εδάφους.

Ο πόλεμος στη Συρία, που ξεκίνησε όταν οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος πνίγηκαν στο αίμα, έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 230.000 ανθρώπους από το 2011.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By