Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Συρία: Τουλάχιστον 18 νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Δεκάδες άμαχοι έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια

syria600_391

Τουλάχιστον 18 άμαχοι σκοτώθηκαν από νέους βομβαρδισμούς τους οποίους εξαπέλυσε ο συριακός στρατός εναντίον συνοικίας η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 18 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, αλλά και δεκάδες άνθρωποι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πύραυλος εδάφους – εδάφους έπεσε σε κατοικημένη περιοχή της Σάαρ στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και ο στρατός έριξε όλμους στον ίδιο τομέα», δήλωσε ο κ. Αμπντέλ Ραχμάν.

Το Χαλέπι, άλλοτε οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, είναι μοιρασμένο από τον Ιούλιο του 2012 ανάμεσα σε περιοχές που ελέγχει το καθεστώς και σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις, το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ βομβαρδίζει καθημερινά τις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες με βαρέλια με εκρηκτικά και μερικές φορές με πυραύλους, που προκαλούν χιλιάδες θανάτους και σημαντικές ζημιές.

Οι εξεγερμένοι εξαπολύουν ρουκέτες και όλμους εναντίον των περιοχών που ελέγχονται από το καθεστώς, προκαλώντας εκατοντάδες θύματα. Στις 15 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον 38 άνθρωποι, ανάμεσά τους 14 παιδιά, σκοτώθηκαν και 150 άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά των ανταρτών σε συνοικία υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, σε έναν από τους πιο βαρείς απολογισμούς βομβαρδισμού της πόλης από αντάρτες.

By