Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Συρία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Ανάμεσα στους νεκρούς πολλά παιδιά

airstrike-syria

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 άλλοι τραυματίστηκαν, με τα μισά θύματα να είναι παιδιά, από τις οβίδες που εβλήθησαν σε συνοικίες ελεγχόμενες από τις δυνάμεις του καθεστώτος στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Συρίας, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 13 νεκρούς, ανάμεσά τους δυο παιδιά, και 100 τραυματίες, ανάμεσά τους 20 παιδιά, από τη ρίψη 250 οβίδων μέσα σε τέσσερις ώρες στη συνοικία των Ασσυρίων και του τεμένους αλ Ραχμάν, στο κέντρο του Χαλεπιού. Επίσης ανέφερε πως επιβεβαίωσε ότι ένα κτίριο κατέρρευσε.

Από τον Ιούλιο του 2012, η πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας έχει κατατμηθεί σε συνοικίες ελεγχόμενες από τους αντάρτες και τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Ο βομβαρδισμός αυτός σημειώθηκε την ημέρα της άφιξης στη Δαμασκό του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα. Χθες Κυριακή ένας εκπρόσωπος του απεσταλμένου ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του πως ο Ντε Μιστούρα θα θέσει στην κυβέρνηση της Συρίας «το ζήτημα της προστασίας των αμάχων», της «απαράδεκτης χρήσης βαρελιών με εκρηκτικά και το αδήριτο καθήκον κάθε κυβέρνησης, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, να προστατεύει τους αμάχους, όπως προβλέπει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

By