Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Μικρό και ευέλικτο το κυβερνητικό σχήμα

Απάντηση στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

kuvernisi - orkwmosia

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ κρίνοντας το κυβερνητικό σχήμα, που ορκίστηκε σήμερα, και απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, κάνουν λόγο για ένα «ολιγομελές σχήμα 40 Υπουργών», που θα λειτουργεί ευέλικτα.

Όπως επισημαίνουν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έχει 10 αντί 18 υπουργεία, 13 υπουργούς αντί 19 και πέντε υφυπουργούς αντί για 20, τονίζοντας ότι «αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια το κάναμε σε μια μέρα» και προσθέτουν ότι αυτό αποτελεί «την αρχή της αναγκαίας μεταρρύθμισης του κράτους».

Σύμφωνα με κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, το 15μελες κυβερνητικό συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των οικονομικών Υπουργείων, θα προεδρεύει στο Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) και στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.

Ο υπουργός Επικρατείας με ευθύνη συντονισμού του κυβερνητικού έργου, ο κ. Φλαμπουράρης με υφυπουργό τον κ. Κουικ θα εποπτεύουν τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.
Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο κ. Νικολούδης θα εποπτεύει τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς Δημόσιας Διοίκησης.
Ο τρίτος υπουργός Επικρατείας, ο κ. Παππάς θα εποπτεύει τη Γ.Γ. Πρωθυπουργού και τη Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By