Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: «Ντροπή για τη Δημοκρατία ο αστυνομικός που κλωτσά πρόσφυγες»

Πρόκειται για το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Μυτιλήνη

syriza_4

«Ντροπή για τη Δημοκρατία» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εικόνα του αστυνομικού που κλωτσάει πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν καταφύγει στη Λέσβο.

«Πρόκειται για περιστατικό που αμαυρώνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι οι αρμόδιες Αρχές έχουν την υποχρέωση να διερευνήσουν εις βάθος το περιστατικό, να προχωρήσουν στην απόδοση ευθυνών και να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα για την εξάλειψη ρατσιστικών φαινομένων στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι εικόνες που κάνουν τα τελευταία 24ωρα εικόνες τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν αστυνομικό να κλωτσά μετανάστη στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας της Μόριας στη Λέσβο, την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν, πραγματοποιούσαν αυτοψία στους χώρους όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες στο νησί.

Τις εικόνες ντροπής ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο φωτογράφος Saverio Serravezza, ο οποίος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή στον καταυλισμό στη Μόρια, συνόδευσε τις φωτογραφικές του λήψεις με την ακόλουθη λεζάντα: «Στρατόπεδο Μόριας, Λέσβος, Ελλάδα. Πριν από 3 ώρες. ΜΑΤ. Πολλή ένταση. Κραυγές. Οι άνθρωποι έχουν εξαντληθεί, η αστυνομία είναι πάρα πολύ νευρική. Περισσότεροι από 5.000 περίμεναν, δεν τους επέτρεπαν να εισέλθουν. Δεν ξέρω τον αριθμό των ανθρώπων που περιμένουν μέσα για να καταγραφούν. Οι υπεύθυνοι στους καταυλισμούς είναι σε θέση να κάνουν λιγότερες από 1.000 ταυτοποιήσεις ανά ημέρα. Πάρα πολλοί εκείνοι που φτάνουν αυτές τις μέρες. Και ο αριθμός των Αφγανών και των Ιρακινών έχει αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό κατά την περίοδο αυτή».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By