Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μεϊμαράκης δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το ζήτημα χρέους

«Απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί προς το συμφέρον της χώρας το τεράστιο ζήτημα του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, από τα οποία εξαρτάται η βιωσιμότητα της συμφωνίας»

syriza_4

Με τους ισχυρισμούς που εξέφρασε για το χρέος ο πρόεδρος της ΝΔ στο ντιμπέιτ, απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί το ζήτημα προς το συμφέρον της χώρας, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σε σχόλιο που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αναφορές του κ. Μεϊμαράκη στο ζήτημα του χρέους, αναφέρει ότι «στη χθεσινή τηλεμαχία των δύο πολιτικών αρχηγών ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε δημόσια ότι η ελληνική πλευρά καλώς δεν έθετε επί πρωθυπουργίας Σαμαρά το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους και υπεραμύνθηκε των ανέφικτων πρωτογενών πλεονασμάτων 4,5% της προηγούμενης συμφωνίας».

«Με τους ισχυρισμούς αυτούς, που επαναλαμβάνουν τη γραμμή Σόιμπλε», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «απέδειξε ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί προς το συμφέρον της χώρας το τεράστιο ζήτημα του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, από τα οποία εξαρτάται η βιωσιμότητα της συμφωνίας».

Τονίζει επιπλέον πως «ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σκληρή διαπραγμάτευση πέτυχε ήδη να μειωθούν σημαντικά τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια, γλιτώνοντας την οικονομία από την αφαίμαξη 20 δισ., που ο κ. Μεϊμαράκης θα ήθελε να συνεχίσουμε να τα δίνουμε για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ άνοιξε και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωσή του».

By