Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Σκανδαλίδης: Αν το ΠΑΣΟΚ κατέβαινε ενωμένο, θα ξεπερνούσε το 10%

«Αν είναι να συνεργαστούμε με κάποιον, για να γίνει κυβέρνηση, χρειάζεται να υπάρχει προγραμματική συμφωνία»

skandalidis800i_091113

Για το ΠΑΣΟΚ και τις κυβερνητικές συνεργασίες μίλησε ο υποψήφιος στην Α” Αθηνών,  Κώστας Σκανδαλίδης στο ΒΗΜΑ fm.

«Αν το ΠΑΣΟΚ κατέβαινε ενωμένο, θα περνούσε το 10%. Το κλίμα είναι αυτό. Δεν είναι απλώς ψηφοφόροι του ενός ή του άλλου. Το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλο και έχει έναν κόσμο που δεν είναι ψηφοφόροι του Γιώργου ή του Βενιζέλου. Είναι του ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, αν έβρισκε ενωμένες τις δυνάμεις, θα ξεπερνούσε το ΠΑΣΟΚ το 10%» τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης

Για τις κυβερνητικές συνεργασίες μετά τις εκλογές και τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης ξεκαθάρισε ότι «μπαλαντέρ για κυβερνητικές συνεργασίες, δεν μπορεί να γίνει. Αν είναι να συνεργαστούμε με κάποιον, για να γίνει κυβέρνηση, χρειάζεται να υπάρχει προγραμματική συμφωνία. Όχι απλά σε κάποια σημεία, αλλά σοβαρότητα πάνω στα θέματα της χώρας. Τι θα πάει να διαπραγματευθεί το Φεβρουάριο. Εκεί θα πρέπει να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή. Να υπάρχει συγκεκριμένο, δεσμευτικό πρόγραμμα για να γίνει μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα της χώρας και να εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Ακόμη και μια ισχνή αυτοδυναμία, δεν λέει τίποτα» είπε. Και πρόσθεσε:

«Με αυτά που λέει τις τελευταίες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να συμφωνούμε, αλλά είναι αδιανόητο να ακούμε να μιλάει π.χ. για μια ευρωπαϊκή στρατηγική και μια επιμονή στο ευρώ και στον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας και όμως να βρίσκει ως μόνο συνεργάτη στην κυβέρνηση το ΚΚΕ, το οποίο είναι μια αντιευρωπαϊκή δύναμη που θέλει να φύγουμε από την Ε.Ε. και το ευρώ. Αυτές οι αντιφάσεις πρέπει να λυθούν μετεκλογικά. Πώς θα λυθούν; Είτε θα πρέπει να κάνει μια μεγάλη στροφή ο ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν προμηνύεται τότε μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.»

Επίσης, παρατήρησε πως «αν υπάρξει προγραμματική σύγκλιση, να διευρυνθεί η βάση στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης. Αν δεν υπάρξει, δεν υπάρχει και δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση. Αν η χώρα δεν μπορεί να μην έχει κυβέρνηση, γιατί δεν θα πρέπει να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες τάσεις. Μέχρι ανοχή ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά η πραγματική κυβερνητική συνεργασία προϋποθέτει προγραμματική σύγκλιση»

Επικαλέστηκε δε την φράση του Ευ. Βενιζέλου, ότι το ΠΑΣΟΚ, είναι δύναμη σταθερότητας και ευθύνης. Και συνέχισε: «Δεν μπορεί να συνεργάζεται με ένα δεξιό κόμμα και όχι με ένα αριστερό… Με όποιους χρειάζεται και όσους θέλουν και διευρύνουν τη λαϊκή βάση της κυβέρνησης (θα συνεργαστούμε). Εμείς, σε ό,τι αφορά και τις διασπάσεις του χώρου, θα έχουμε ανοιχτή πόρτα την επομένη των εκλογών προς κάθε κατεύθυνση, για να ξεκινήσει και η προσπάθεια αναγέννησης της Δημοκρατικής Παράταξης. Υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει κανένα ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Δεύτερον, έχει εξαγγείλει, διά του προέδρου του, ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Και δεν έχει αλλάξει αυτή τη θέση, ανεξάρτητα από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Και όταν είπα προηγούμενα ότι η πόρτα είναι ανοιχτή, προφανώς είναι ανοιχτή μέσα από μια συντεταγμένη διαδικασία, για να πάμε σε επανένωση όλων των δυνάμεων»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By