Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Σκανδαλίδης: Εγώ θα ψηφίσω τη συμφωνία

Τι λέει για τους τρεις υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ

skandalidis5

«Εγώ θα ψηφίσω τη συμφωνία, αν είναι μια συμφωνία, όπως περιμένω, θετική», δηλώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος μια μέρα μετά την ολοκλήρωση του 10ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ προτείνει την «αναγέννηση» του κόμματος σε ένα νέο μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων. Αναφέρεται παράλληλα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στους υποψήφιους προέδρους Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ εκμυστηρεύεται τι θα έλεγε σήμερα στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο κ. Σκανδαλίδης τονίζει ότι «η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα», υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται εθνική συναίνεση.

«Είναι μια δύσκολη περίοδος. Πιστεύω ότι η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα, δεν έχει η κυβέρνηση εθνική στρατηγική και είναι κρίμα αυτό», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Παρ΄όλα αυτά, αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει να σταθούμε με υπευθυνότητα και εύχομαι να έρθει μια πραγματικά συμφέρουσα για την Ελλάδα συμφωνία. Μια συμφωνία την οποία εγώ θα ψηφίσω, αν είναι μια συμφωνία, όπως περιμένω, θετική. Η μάχη πρέπει να είναι πολύ σκληρή και ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός έβαλε λίγο μυαλό σε ό,τι αφορά την προηγούμενη πρακτική του, που είχε σαν στόχο να πολώσει τα πράγματα στο εσωτερικό της χώρας ενάντια στην αντιπολίτευση. Η ελληνική πολιτική ζωή χρειάζεται μια εθνική συναίνεση, χρειάζεται κάτι καινούριο και σε αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι».

Αναφορικά με την καθοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης κάνει λόγο για ανάγκη αναγέννησης του κόμματος.

«Κάθε αναγέννηση περιέχει δύο πράγματα: Τον θάνατο και τη γέννηση ταυτόχρονα. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναγεννηθεί ως το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε. Θα ξαναγεννηθεί σαν ένας νέος φορέας, ένα νέο μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων», σημειώνει για την επόμενη μέρα στο κόμμα. «Το ΠΑΣΟΚ έφτασε. εδώ που έφτασε, στο ναδίρ, κι έχει τη δύναμη να ξαναγεννηθεί».

Μεταξύ άλλων ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε «αξιόλογα στελέχη» και τους τρεις υποψηφίους προέδρους του ΠΑΣΟΚ

«Τρία αξιόλογα στελέχη, τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, τρεις διαφορετικές γενιές και πιστεύω ότι όποιος κι αν εκλεγεί οι άλλοι δύο θα σταθούν πλάϊ του», λέει για τους τρεις υποψήφιους που θα διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής. «Γόνος ενός μεγάλου στελέχους, άνθρωπος που έχει δώσει μάχες και είναι και γυναίκα», τονίζει για την Φώφη Γεννηματά. «Εκπρόσωπος της νέας γενιάς , που βγήκε βουλευτής σε μια πολύ δύσκολη περιφέρεια, όπως είναι η Αρκαδία», ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, «γνωστός, επιτυχημένος πολιτικός, με θητεία σε υπουργικές θέσεις» ο Ανδρέας Λοβέρδος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By