Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Σκανδαλίδης: Ο Τσίπρας αποδομείται

«Δεν πιστεύω, ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. Μια ενδεχόμενη εναλλαγή του αριστερού λαϊκισμού με τη δεξιά παλινόρθωση δεν αποτελεί λύση», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης.

«Η επιμονή του ΠΑΣΟΚ στην εθνική συνεννόηση δεν απορρέει από μικροκομματική σκοπιμότητα. Υπαγορεύεται από τις ευρύτερες εξελίξεις και ανακατατάξεις στην περιοχή και τη δυνατότητα της χώρας να ανακτήσει τουλάχιστον τη διαπραγματευτική της δύναμη και να διεκδικήσει τη θέση της», προσθέτει.

Για το αν πρέπει να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για τη ρύθμιση του χρέους τονίζει ότι «είναι αναγκαίο πάνω από οτιδήποτε άλλο», αλλά εκτιμά ότι «η κυβέρνηση έχασε κάθε δυνατότητα να το επιδιώξει». «Στον κ. Τσίπρα δόθηκαν πολλές και διαδοχικές ευκαιρίες να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Δεν το επέλεξε και σήμερα αποδομείται και μαζί του η χώρα οδηγείται σε δύσβατα μονοπάτια», υποστηρίζει ο κ. Σκανδαλίδης.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο δηλώνει ότι «το τέταρτο μνημόνιο έτσι κι αλλιώς θα το φέρει ο σημερινός πρωθυπουργός. Δεν γνωρίζω, δυστυχώς, και αν αντέξει να το ψηφίσει».

Σχολιάζοντας την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ τονίζει ότι «αποτελεί το θρίαμβο του αντί- συστημικού λαϊκισμού» και προσθέτει ότι «η αποτυχία της Αριστεράς να αναδείξει μια πραγματική εναλλακτική πρόταση στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό οδηγεί σε ανάδειξη των πιο ισχυρών συντηρητικών ανακλαστικών».

(Visited 1 times, 1 visits today)