Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σκευωρία Novartis: ο ΣΥΡΙΖΑ…το έβαλε στα πόδια!

Σε αποχώρηση από την συζήτηση και ψήφιση του πορίσματος της Novartis που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείποντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο απο την κρισιμότερη διαδικασία που θα κρίνει την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως “δεν θα γίνουμε παρακολουθητές της εκστρατείας της κυβέρνησης για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων. Σας αφήνουμε μόνους σας να το ευχαριστηθείτε”.

Νωρίτερα ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να επαναφέρει πρακτικές περασμένων δεκαετιών ενώ παραλλήλισε το κλίμα που επικρατεί στην χώρα με τις συνθήκες που επικρατούσαν στον εμφύλιο.

Πάντως, η ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει απο την διαδικασία της ψηφοφορίας χαρακτηρίζεται απο στελέχη των άλλων κομμάτων ως τακτική αποφυγής ενδεχόμενων “ανταρτών”. Επισημαίνουν δε ότι στην μυστική ψηφοφορία θα ήταν εύκολο για ορισμένους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την παραπομπή Παπαγγελόπουλου και να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό την διαφωνία τους με τους χειρισμούς της ηγεσίας του κόμματος για τις υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση στο twitter του υπουργού Ανάπτυξης ο οποίος ανέφερε: «Ο πραγματικός λόγος αποχωρήσεως του Σύριζα από την ψηφοφορία ενώ συμμετείχε κανονικά και στην Επιτροπή και στην συζήτηση σήμερα οφείλεται στον φόβο του @atsipras ότι στην μυστική ψηφοφορία αρκετοί βουλευτές του θα ψήφιζαν υπέρ…»

Δείτε την ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη

(Visited 1 times, 1 visits today)
By