Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Σκευωρία Novartis: Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο γιατρός σύζυγος της Ε. Ράικου, Λ. Καρνέσης

Τον ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως εγκλημάτων διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη ζητά ο σύζυγος της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένης Ράικου, γιατρός Λάζαρος Καρνέσης, για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis και τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο δικηγόρος του κ. Καρνέση, Αλέξανδρος Στρίμπερης, «η κ. Τουλουπάκη παραβίασε βασικές διατάξεις και αρχές που διέπουν το δικαιϊκό μας σύστημα, όπως την αρχή της δικαστικής αμεροληψίας και της μυστικότητας της προδικασίας, γεγονός που ανάγκασε τον εντολέα μου να προσφύγει άμεσα στον φυσικό του δικαστή και αυτός φυσικά δεν είναι η εκθέτουσα διά των ποινικώς και πειθαρχικώς κολάσιμων συμπεριφορών της, τον θεσμό του ειδικού εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη». Ξεκαθαρίζει ότι «δεν αναγνωρίζουμε καμία πράξη της κ. Τουλουπάκη που αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, οποιαδήποτε μορφή και αν έχει, ακόμη και θετική για εμάς».

Η πλήρης δήλωση του κ. Στρίμπερη έχει ως εξής:

«Προσέφυγε σήμερα ο ιατρός Λάζαρος Καρνέσης σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο εις βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας εγκλημάτων διαφθοράς κ. Ελένης Τουλουπάκη για τη θεσμική εκτροπή που έλαβε χώρα εις βάρος του διά της αποστολής την 18.06.2020, χωρίς αίτημα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής και κατά παράβαση του δικαστικού απορρήτου, ασχέτου έγγραφου σε αυτήν, με αποκλειστικό σκοπό να τον διαπομπεύσει και να δημιουργήσει άλλοθι τη δεύτερη ημέρα της προφορικής ανωμοτί εξέτασης του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου ως υπόπτου για τέλεση βαρύτατων αδικημάτων.

Την ίδια ώρα και ο ίδιος ο τέως αναπληρωτής υπουργός εξαπέλυε αήθεις επιθέσεις εναντίον της συζύγου του και των τέκνων τους. Προφανώς δεν μπορεί να γίνει λόγος περί συμπτώσεως. Με την ενέργειά της αυτή η κ. Ελένη Τουλουπάκη προσέβαλε βάναυσα το συνταγματικό κράτος δικαίου μας και το κύρος της Δικαιοσύνης, υποβαθμίζοντας το θεσμό του ειδικού εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς.

Η διαδικασία σχηματισμού δικογραφίας από την εισαγγελία διαφθοράς σε βάρος του εντολέως μου με έωλα στοιχεία και βασισμένη σε έκθεση επιθεωρητή, η οποία έχει δεκάδες ανακρίβειες και είναι νομικά ανυπόστατη, αποτελεί μία ακόμη εκδήλωση μεροληψίας της κ. Τουλουπάκη κατά του εντολέως μου και αποδεικνύει την εκδικητική μανία, από την οποία διακατέχεται κατά της συζύγου του εντολέως μου, εισαγγελικής λειτουργού Ελένης Ράικου για τη γνωστή ευρέως υπόθεση.

Θέλω δε να σημειώσω ότι η συγκεκριμένη έκθεση δεν αποτελεί διοικητικό πόρισμα ούτε διοικητική πράξη και συντάχθηκε από έναν επιθεωρητή της ΥΠΕΔYΦΚΑ χωρίς να κληθεί ο εντολέας μου να δώσει οποιεσδήποτε εξηγήσεις για τη συνταγογράφηση συγκεκριμένου σκευάσματος ειδικής διατροφής, το οποίο ήταν εγκεκριμένο από τον ΕΟΠΥΥ και το οποίο σκεύασμα συνταγογραφούσαν εκατοντάδες ιατροί νόμιμα.

Θέλω δε να δηλώσω προς κάθε κατεύθυνση για λογαριασμό του εντολέως μου ότι δεν αναγνωρίζουμε καμία πράξη της κ. Τουλουπάκη που αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση, οποιαδήποτε μορφή και αν έχει, ακόμη και θετική για εμάς.

Η κ. Τουλουπάκη παραβίασε βασικές διατάξεις και αρχές που διέπουν το δικαιϊκό μας σύστημα, όπως την αρχή της δικαστικής αμεροληψίας και της μυστικότητας της προδικασίας, γεγονός που ανάγκασε τον εντολέα μου να προσφύγει άμεσα στον φυσικό του δικαστή και αυτός φυσικά δεν είναι η εκθέτουσα διά των ποινικώς και πειθαρχικώς κολάσιμων συμπεριφορών της, τον θεσμό του ειδικού εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By