Τρίτη, 6 Μαΐου, 2025

Σκίτσο: Η Μέρκελ «δασκάλα» με μαστίγιο για την «μαθήτρια» Ελλάδα

Ο Carlos Latuff σχολίαζει με το πενάκι του την τελευταία τοποθέτηση της γερμανίδας Καγκελαρίου για τους όρους προσφοράς της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

latuf-cartoon

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα του αραβοβραζιλιάνου κομίστα Carlos Latuff.

Αφορμή αυτή τη φορά η προειδοποίηση της Γερμανίδας Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ προς την Ελλάδα ότι προκειμένου να υπάρξει αλληλεγγύη από την πλευρά των Ευρωπαίων τότε θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και ότι «υπάρχει και ένας σκληρός τρόπος να γίνει αυτό».

Στο σκίτσο ο κομίστας εμφανίζει την κυρία Μέρκελ ως άλλη δασκάλα με στολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κρατάει ένα μαστίγιο ενώ η Ελλάδα εμφανίζεται ως η «μαθήτρια» που κάθεται σε ένα γραφείο και μελετά ένα κείμενο με τον τίτλο «μεταρρυθμίσεις».

By