Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Σκλαβενίτης – Μαρινόπουλος: Προσκλητήριο πληρωμών στους προμηθευτές – πιστωτές

Στην 6 σελίδων επιστολή η PWC ζητά από τους προμηθευτές – πιστωτές αν θα συναινέσουν στο σχέδιο, καθώς όπως αναφέρεται και στην επιστολή απαιτείται η συναίνεση του 60%.

13s21marinopoulos-thumb-large-thumb-large

Tα βασικά σημεία της συμφωνίας που υπέγραψαν Σκλαβενίτης –Μαρινόπουλος και τράπεζες στις 2 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει ενημερωτική επιστολή της PWC που άρχισε να αποστέλλεται το απόγευμα της Πέμπτης στους προμηθευτές – πιστωτές της Μαρινόπουλος και την οποία αποκάλυψε το skai.gr.

Με τη συγκεκριμένη επιστολή, η PWC ενεργώντας για λογαριασμό των εμπλεκομένων μερών της συμφωνίας, ενημερώνει τους πιστωτές – προμηθευτές της Μαρινόπουλος. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η συγκεκριμένη επιστολή δεν περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και τον τρόπο με τον οποίο αυτοί θα πληρωθούν -τις κουρεμένες οφειλές τους-, ούτε προσδιορίζει το χρόνο.

Στην 6 σελίδων επιστολή η PWC ζητά από τους προμηθευτές – πιστωτές αν θα συναινέσουν στο σχέδιο, καθώς όπως αναφέρεται και στην επιστολή απαιτείται η συναίνεση του 60%.

Ειδικότερα, η PWC αναφέρει: «Προς την επίτευξη του στόχου συναίνεση του 60% των πιστωτών, θα θέλαμε να διερευνήσουμε μέσω της παρούσας επιστολής την κατ’ αρχήν πρόθεσή σας για συναίνεση ή μη με τις βασικές αρχές της Συμφωνίας Εξυγίανσης που περιγράφονται ανωτέρω«.

Παράλληλα, αναφέρει στους πιστωτές – προμηθευτές ότι στο τέλος της επιστολής που τους έχει αποσταλεί παρατίθεται το καθαρό υπόλοιπο οφειλής προς την εταιρεία τους μετά από συμψηφισμό του χρεωστικού και πιστωτικού (αν υφίσταται) υπολοίπου με τις εταιρείες υπό εξυγίανση συμφερόντων Μαρινόπουλου και ημερομηνία αναφοράς 30.06.2016. «Παρακαλούμε όπως υποδείξετε την επιλογή σας περί επί της αρχής συναίνεση ή μη και μας αποστείλετε υπογεγραμμένη τη δήλωση στη διεύθυνση που αναφέρεται έως τις 26.09.2016″, καταλήγει η επιστολή.

(Visited 1 times, 1 visits today)