Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Σκληρή απάντηση της Τουρκίας στο Στέιτ Ντιπάρμεντ για την κυπριακή ΑΟΖ

Με μία ανακοίνωση σε πολύ σκληρό ύφος, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με μία ανακοίνωση σε πολύ σκληρό ύφος, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απαντά στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Αγκυρα δεν διστάζει να χαρακτηρίσει την αμερικανική ανακοίνωση ως «μη ρεαλιστική», ενώ αναφέρει, μεταξύ άλλων πως «δεν είναι αποδεκτό τρίτα μέρη να προσπαθούν να καθορίσουν τα θαλάσσια σύνορα, αντικαθιστώντας τις αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων».

Η Τουρκία στέλνει μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες πως θα συνεχίσει τις υποθαλάσσιες έρευνες και τις γεωτρήσεις, σημειώνοντας πως «τα γεωτρύπανα και τα σεισμικά σκάφη μας θα συνεχίσουν να ερευνούν στην ηπειρωτική υφαλοκρυπίδα μας» και η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων «θα προστατεύονται»., ενώ αναφέρει, μεταξύ άλλων πως «δεν είναι αποδεκτό τρίτα μέρη να προσπαθούν να καθορίσουν τα θαλάσσια σύνορα, αντικαθιστώντας τις αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων».

Η Τουρκία στέλνει μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες πως θα συνεχίσει τις υποθαλάσσιες έρευνες και τις γεωτρήσεις, σημειώνοντας πως «τα γεωτρύπανα και τα σεισμικά σκάφη μας θα συνεχίσουν να ερευνούν στην ηπειρωτική υφαλοκρυπίδα μας» και η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων «θα προστατεύονται».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By