Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Σκληρή κόντρα Φίλη – Χαρακόπουλου για την Μικρασιατική καταστροφή

Για μία ακόμα φορά ο υπουργός επικαλέστηκε πως γίνεται δολοφονία χαρακτήρων χωρίς όμως να απαντήσει επι της ουσίας σε όσα του καταλόγισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

filis-vouli

Αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή για τη Μικρασιατική Καταστροφή μεταξύ του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Ο υπουργός απαντώντας στις επικρίσεις του Μ. Χαρακόπουλου πως υπήρξε αρνητής της γενοκτονίας, τον κατηγόρησε πως εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία δολοφονίας χαρακτήρων από το κόμμα του.

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι «η άρνηση της γενοκτονίας εκ μέρους του υπουργού θα μείνει ακόμη και όταν αυτός θα έχει απομακρυνθεί από την εξουσία και τα λόγια του θα χρησιμοποιούνται από τους Τούρκους».

«Λυπάμαι που ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να μετατρέψει τη συζήτηση σε μια στείρα αντιπαράθεση. Εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία του κόμματός του, είναι η στείρα τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων. Αυτή η τακτική δεν έχει σχέση με την εθνική ενότητα», απάντησε ο κ. Φίλης και συμπλήρωσε πως δεν αφαίρεσε από τα σχολικά βιβλία τα κεφάλαια για την Μικρασιατική καταστροφή λέγοντας πως τα κεφάλαια υπάρχουν αλλά δεν είναι στην εξεταστέα ύλη.

[video_embed][/video_embed]

(Visited 1 times, 1 visits today)