Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Σκληρή συμμορία χτυπούσε και λήστευε ανήλικα παιδιά σε Νέα Ιωνία

Χωρίς έλεος σκληρή συμμορία που δεν δίσταζε να χτυπούν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο παιδιά, ένα εκ των οποίων έστειλαν στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της γνάθου.

Η συμμορία εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία σύμφωνα με την οποία τα μέλη της διέπρατταν ληστείες ιδιαίτερης σκληρότητας σε βάρος ανηλίκων στην Νέα Ιωνία. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν τρεις νεαροί ημεδαποί και εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις.

Τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν με εντάλματα, πρωινές ώρες της 5-2-2020 στο Αιγάλεω και στη Νίκαια.Είναι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 17χρονος ως συνεργός τους, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο συμμορία, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή της Νέα Ιωνίας.

«Κατά την προσφιλή τους τακτική, εντόπιζαν τα θύματά τους, ως επί το πλείστον ανήλικα αγόρια, κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες, που επέστρεφαν στις οικίες τους από εξωσχολικές δραστηριότητες και είτε με την απειλή είτε με τη χρήση βίας τους ακινητοποιούσαν, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες και ακολούθως τους λήστευαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που μεταχειρίζονταν αποτελεί το γεγονός ότι σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να χτυπήσουν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο 14χρονο, με συνέπεια τη νοσηλεία του και την υποβολή σε χειρουργική επέμβαση, για την αποκατάσταση των καταγμάτων κάτω γνάθου που του είχαν προκαλέσει.

Μάλιστα δεν αποσπούσαν μόνο κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή αλλά μερικές φορές μέχρι και τα ρούχα των θυμάτων τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By