Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

«Σκορποχώρι» οι ΑΝ.ΕΛ. σήμερα στη Βουλή στην ψήφιση του ν/σ κατά των διακρίσεων

Τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ συντάχθηκαν με το ΌΧΙ. Δύο ψήφισαν ΝΑΙ ενώ οι υπόλοιποι απουσίαζαν…

Στην Ολομέλεια έγινε το πρωί σήμερα ονομαστική ψηφοφορία μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, του Ποταμιού και ανεξαρτήτων βουλευτών προκειμένου να αποτυπωθεί η διαφοροποίηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα άρθρα 1 έως και 4, που αποτελούν και βασικό κομμάτι του νομοσχεδίου.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 227 βουλευτές. Τα συγκεκριμένα άρθρα ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ (απουσίαζε ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος με επιστολή του γνωστοποιούσε ότι αν βρισκόταν εκεί θα ψήφιζε και εκείνος «ναι»), το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων.

«Οχι» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή και τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ οι κ.κ. Κ. Κατσίκης, Δημήτρης Καμμένος και Μαρία Κόλλια.

«Παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες «ναι» ψήφισαν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κωνσταντίνος Ζουράρης, ενώ απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι Πάνος Καμμένος, Ελένα Κουντουρά, ο Γιώργος Λαζαρίδης, Βασίλης Κόκκαλης.

Επίσης, «όχι» ψήφισε ο Νίκος Νικολόπουλος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Το καυστικό σχόλιο Θεοδωράκη

Kαυστικό ηταν το σχόλιο του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη μετά το τέλος της ψηφοφορίας. «Βουλευτές ΑΝΕΛ μαζί με Χρυσή Αυγή καταψήφισαν τις ευρωπαϊκές διατάξεις για ίση μεταχείριση στην εργασία. Ο κ.Τσίπρας κοιτούσε χαμογελαστός», έγραψε στο Twitter.

 

Κοντονής: Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εμπνευστές του αιτήματος διενέργειας ονομαστικής ψηφοφορίας

«Δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εμπνευστές του αιτήματος διενέργειας ονομαστικής ψηφοφορίας επεφύλαξε η σημερινή διαδικασία. Όχι μόνο τα υπό ψήφιση άρθρα 1, 2 3 και 4 του σχεδίου νόμου υπερψήφισαν βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδεικνύοντας ότι κανένα πολιτικό ζήτημα δεν υφίσταται, αλλά το «ενδιαφέρον» είναι ότι τα καταψήφισε ο ανεξάρτητος κεντροαριστερός Λεωνίδας Γρηγοράκος. Είναι προφανές ότι τις αιτιάσεις οι εκπρόσωποι της κεντροαριστεράς θα πρέπει να τις απευθύνουν και προς τον ομοϊδεάτη τους» σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)