Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Σκωτία: Σε “άτυπο” lockdown το Αμπερντίν λόγω έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού

Η Σκωτία επέβαλε νέους περιορισμούς στην πετρελαϊκή πόλη του Αμπερντίν σήμερα προκειμένου να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα των κρουσμάτων της COVID-19.

Ουσιαστικά η πόλη, η τρίτη μεγαλύτερη στην Σκωτία, μπήκε σε κατάσταση lockdown, χωρίς όμως αυτό να κηρυχθεί, καθώς κλείνουν παμπ και εστιατόρια, ζητείται από τους επισκέπτες να μην πάνε στην πόλη, ωστόσο δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Όπως δήλωσε η πρωθυπουργός, Νίκολα Στέρτζον, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις εκτός κι αν πρόκειται για λόγους εργασίας και εκπαίδευσης. Κι αυτό γιατί στην πόλη έχουν την έδρα τους πανεπιστήμια. Επίσης καλούνται οι πολίτες να μην επισκέπτονται άλλα νοικοκυριά.

«Είμαστε σε μια φάση αυτής της πανδημίας στη Σκωτία όπου η ιδιαίτερη προσοχή είναι απαραίτητη, και κατά τη γνώμη μου, εύλογη», δήλωσε η Νίκολα Στέρτζον σε συνέντευξη Τύπου, ύστερα από συνεδρίαση αξιωματούχων για την αξιολόγηση των νεότερων στοιχείων για τον κορονοϊό.

Η ίδια δήλωσε ότι το ξέσπασμα της επιδημίας στην πόλη έχει προκαλέσει 54 καταγεγραμμένα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, και ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχουν καταγραφεί 64 νέα περιστατικά σε όλη τη Σκωτία.

«Ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί – εάν το αμφισβητήσατε αυτό, τότε σήμερα έχουμε τις αποδείξεις του πόσο αλήθεια είναι», πρόσθεσε. «Συνεχίζει να είναι εκεί έξω και συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα μολυσματικός. Το ξέσπασμα στο Αμπερντίν είναι μια ξεκάθαρη υπενθύμιση αυτού. Δείχνει το τι μπορεί να συμβεί εάν εφησυχάσουμε».

«Θα εισάγουμε κανονισμούς….που θα απαιτούν όλοι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι φιλοξενίας στην πόλη να κλείσουν σήμερα στις 5 μμ (19.00 ώρα Ελλάδας)», ανέφερε ακόμη. Η Στέρτζον δήλωσε ότι η απόφαση θα επανεξεταστεί σε 7 ημέρες και ελήφθη εν μέρει προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By