Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Σκουριές: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με επεισόδια

Καταγγελίες για φθορές σε οχήματα.

turkey_oryxeio800

Η αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες για φθορές σε δύο οχήματα στην Ιερισσό Χαλκιδικής και για επίθεση εναντίον φορτηγού μεταλλωρύχου, ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στα μεταλλεία χρυσού και κατοίκων της περιοχής που εναντιώνονται στην επένδυση.

Χθες σημειώθηκαν επεισόδιο στο Χονδρό Δένδρο στη διάρκεια παράλληλων κινητοποιήσεων υπέρμαχων και πολέμιων της εξόρυξης χρυσού. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα μεταλλεία στη διασταύρωση Στρατωνίου..

Οι καταγγελλόμενες ζημιές στα οχήματα σημειώθηκαν στη διάρκεια διαδήλωσης που διοργανώθηκε, χθες το βράδυ, στην Ιερισσό, από άτομα που εναντιώνονται στη λειτουργία των μεταλλίων.

Διαδηλωτές φέρονται να έσπασαν το παρμπρίζ αγροτικού Ι.Χ. και να αναποδογύρισαν ένα ακόμη αυτοκίνητο, που φέρονται να ανήκουν σε μεταλλωρύχο.

Επιπλέον, τα ξημερώματα μεταλλωρύχος κατήγγειλε ότι ενώ κατευθυνόταν με φορτηγό στη δουλειά του δέχθηκε επίθεση από άγνωστους στην περιοχή του λιμανιού της Ιερισσού. Οι άγνωστοι, κατά τον καταγγέλλοντα, έριξαν αντικείμενα στο όχημά του προκαλώντας μικροφθορές σε αυτό.

Οι καταγγελίες ερευνώνται από το τμήμα ασφαλείας Πολυγύρου.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By