Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Σκουρλέτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών

«Προφανώς μπαίνει και το ενδεχόμενο της ρήξης»

Panos-Skourletis-570 (1)

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ, o υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που η τελική πρόταση των δανειστών δεν συνάδει με τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου άφησε.

Ο κ.Σκουρλέτης τόνισε πως ο λαός εξέλεξε τη σημερινή κυβέρνηση με βάση ένα «συγκεκριμένο πρόγραμμα», και ουδέποτε έδωσε «λευκή εντολή» για μια συμφωνία που θα παραβιάζει αυτές τις υποσχέσεις.

Στόχος των εκλογών, εξήγησε, θα είναι η «διεύρυνση των ορίων» της εντολής που διαθέτει η κυβέρνηση. Άφησε να εννοηθεί πως η νέα εντολή θα μπορεί να επιτρέπει συμβιβασμό με τους δανειστές, αλλά κατέστησε σαφές πως ταυτόχρονα «προφανώς μπαίνει και το ενδεχόμενο της ρήξης».

«Πρέπει να θέσουμε τα ζητήματα ειλικρινά στον ελληνικό λαό», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, εκτιμώντας πάντως πως «ρήξη δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη» έξοδο από το ευρώ.

Ερωτηθείς αν η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη να υπερψηφίσει μια δύσκολη συμφωνία, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως η έννοια της κομματικής πειθαρχίας που υπάρχει σε άλλες παρατάξεις δεν υφίσταται ακριβώς στην Κουμουνδούρου, και επισήμανε πως το σημαντικό είναι να βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου οι βουλευτές δεν θα χρειάζεται να έρθουν σε δύσκολη θέση.

«Επιδιώκουμε έναν έντιμο συμβιβασμό, αλλά πρέπει να περιέχει ορισμένα χαρακτηριστικά», είπε.

Αναφερόμενος στις εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ο κ. Σκουρλέτης σχολίασε πως υπάρχουν «ανώνυμες καταγγελίες» πως στελέχη τραπεζών προτρέπουν καταθέτες να επενδύσουν τις αποταμιεύσεις τους σε επενδυτικά προϊόντα του εξωτερικού.

Όταν ερωτήθηκε όμως συγκεκριμένα διευκρίνισε πως «δεν έχω ακούσει κάτι συγκεκριμένο» και δεν ανέφερε κάποιο όνομα τράπεζας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By