Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Σκουρλέτης: «Δεν θα πιάσουν τους 180 ακόμη και αν αλλάξουν το πρόσωπο»

«Νομίζω ότι θα επιβεβαιωθεί στην ψηφοφορία ότι απέχουμε πάρα πολύ από τους 180″

Panos-Skourletis-570 (1)

Ο εκπρόωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης εκτίμησε σήμερα ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Νομίζω ότι θα επιβεβαιωθεί στην ψηφοφορία ότι απέχουμε πάρα πολύ από τους 180 και δεν θα υπάρξουν σημάδια ότι μπορούν να πιαστούν. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση δεν θα πιάσει τους 180, ακόμη και αν αλλάξει το πρόσωπο, όπως μπορεί να ακούγεται» σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Σχολιάζοντας το μήνυμα του πρωθυπουργικού γραφείου, εν όψει της αποψινής πρώτης ψηφοφορίας για ΠτΔ, περί κινδύνου «πολιτικής περιπέτειας, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία», ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «όσο και αν επιχειρεί λίγο να ουδετεροποιήσει τη διαδικασία σε σχέση με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, δηλαδή τη συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών, δεν τα καταφέρνει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου».

«Γι” αυτό, μάλιστα» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ «τελειώνει λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να αποφύγει την πολιτική περιπέτεια». «Θεωρεί τις εκλογές πολιτική περιπέτεια και αυτό παραπέμπει ευθέως σε όσα είδαμε με ευθύνη κυρίως του Πρωθυπουργού τις προηγούμενες ημέρες, σε αυτό το κλίμα ακατάσχετης κινδυνολογίας, τυχοδιωκτικών και εμπρηστικών δηλώσεων».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, περί μεγάλου κινδύνου που ελλοχεύει και πρέπει να συνεκτιμήσουν οι βουλευτές στις αποφάσεις τους, σημειώνοντας πως αυτές οι δηλώσεις «περνούν στην ιστορία της Τράπεζας της Ελλάδος ως οι πιο μαύρες δηλώσεις». «Στη μαύρη σελίδα καταγράφονται και να είστε βέβαιοι ότι θα αξιολογηθούν στις κατάλληλες στιγμές. Δεν υπάρχει προηγούμενο ανάλογων δηλώσεων από διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος» πρόσθεσε.

Για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Προβόπουλο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο κ. Προβόπουλος ήταν στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος σε πολύ κρίσιμες στιγμές, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και ενδεχομένως μηχανισμούς που λειτουργούν σε περιόδους αστάθειας και ανωμαλίας. Άρα, ήταν από όλες τις απόψεις μία χρήσιμη συνάντηση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By