Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σκουρλέτης: Διάλογος όταν η Eldorado αποσύρει τις αποφάσεις της

«Για να ξεκινήσει ο διάλογος πρέπει η Eldorado Gold να πάρει πίσω την απόφαση της για αναστολή του επενδυτικού της πλάνου»

skourletis3

Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Eldorado Gold, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης έστειλε σαφές μήνυμα ότι για να ξεκινήσει ο διάλογος με την εταιρεία θα πρέπει να πάρει πίσω την απόφασή της για αναστολή του επενδυτικού της πλάνου.

Όπως είπει ο υπουργός έγινε μία ειλικρινή συζήτηση, «καλοσωρίσαμε τον κ. Ράιτ στο υπουργείο και τον ρωτήσαμε εάν θεωρεί την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα με κανόνες και νόμους και όχι αποικία».

«Τους είπαμε ότι όταν υπάρχουν προβλήματα λύνονται με διάλογο θέσαμε ένα ερώτημα στον κ. Ράιτ εάν ενδιαφέρεται για την επένδυση όμως ο κ. Ράιτ μπήκε σε ξένα χωράφια της πολιτικής. Όμως για να ξεκινήσει ο διάλογος πρέπει η Eldorado Gold να πάρει πίσω την απόφαση της για αναστολή του επενδυτικού της πλάνου. Δεν μπορούμε να συζητούμε υπό καθεστώς εκβιασμών» σημείωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον, τις θέσεις εργασίας και εκεί και αλλού και η κυβέρνηση θα κινηθεί αταλάντευτα με αυτές τις αρχές».

By