Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Σκουρλέτης κατά ΝΔ στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Ο υπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση για νεοφιλελεύθερο, αντικοινωνικό λαϊκισμό

skourletis1

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε για νεοφιλελεύθερο, αντικοινωνικό λαϊκισμό και την οδηγεί, όπως είπε, σε στρατηγικό αδιέξοδο, εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του Ταμείου Αξιοποίησης και Επενδύσεων Δημόσιας Περιουσίας, επισημαίνοντας ότι δεν έχει στόχο τις ιδιωτικοποιήσεις ενώ έκανε λόγο για συμφωνίες που κλείνει σήμερα η Ελλάδα και γίνεται πρωταγωνιστής στα Βαλκάνια και περιφερειακός παίκτης της ενεργειακής αγοράς.

«Δεν άκουσα ούτε μια συγκεκριμένη πρόταση από την αντιπολίτευση. Τα 5,4 δισ ευρώ τα γνωρίζατε ως στόχο το καλοκαίρι. Τώρα ερχόμαστε να ψηφίσουμε τον εφαρμοστικό νόμο», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος ενώ στο σημείο αυτό απευθύνθηκε στους βουλευτές της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν υπήρξε τίποτα από εσάς κύριοι της ΝΔ. Πείτε αν ακόμη υποστηρίζετε αυτά που λέει ο επανακάμψας κύριος Σαμαράς περί βιωσιμότητας του χρέους. Ο νεοφιλελεύθερος, αντικοινωνικός λαϊκισμός σας, που σας έχει καταλάβει σας οδηγεί σε στρατηγικό αδιέξοδο. Δεν άκουσα καμία κριτική για τη βάρβαρη πολιτική σας. Τι να υπερασπιστείτε; Ότι θέλατε να δώσετε τα δημόσια δίκτυα σε ιδιώτες. Δηλώστε ότι αυτά τα άρθρα, κάνοντας και την αυτοκριτική σας, ότι θα τα ψηφίσετε. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε αυτοκριτική για τις βαρύτατες ευθύνες που έχετε».

Ο  υπουργός Περιβάλλοντος κατηγόρησε και την υπόλοιπη αντιπολίτευση ότι αρκείται σε μία στείρα κριτική χωρίς να καταθέτει μία συγκεκριμένη πρόταση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By