Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Σκουρλέτης: Πενήντα – πενήντα οι πιθανότητες να περάσει ο εκλογικός νόμος

Η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρήσει στην πρότασή της σε έναν «ουδέτερο πολιτικό χρόνο»καθώς δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών με αποκατάσταση μιας στοιχειώδους σταθερότητας

skourletis3

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες να βρεθούν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται για να τεθεί σε ισχύ ο εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Δεν είναι απίθανο», είπε προσθέτοντας ότι η κυβερνητική πρόταση αποτελεί σε κάθε περίπτωση μια «εγγραφή» και πως «πρέπει να αναλογιστούμε πριν πάμε στην αριθμητική των 200 ψήφων ποια είναι η ουσία της πρότασης» και τι θα σημαίνει για τα εγχώρια πολιτικά πράγματα η απλή αναλογική.

Τόνισε ο υπουργός ότι με την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος ακόμα και μικρότερες δυνάμεις «εν δυνάμει θα είναι κυβερνητικοί εταίροι» και άρα «θα πρέπει και προεκλογικά να τοποθετούνται» σχετικά με το με ποιον θα μπορούσαν να κυβερνήσουν την επομένη των εκλογών.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιλέγει να προχωρήσει στην πρότασή της σε έναν «ουδέτερο πολιτικό χρόνο»καθώς δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών με αποκατάσταση μιας στοιχειώδους σταθερότητας, απορρίπτοντας έτσι τις αιτιάσεις περί προώθησης του νέου νόμου στη σκιά των δημοσκοπήσεων που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται ποσοστιαία της ΝΔ.

By