Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Skull Breaker Challenge: Το νέο επικίνδυνο «παιχνίδι» του TikTok μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο

Σάλο έχει προκαλέσει ένα νέο επικίνδυνο challenge, το οποίο ξεκίνησε στην Ισπανία όταν δύο μαθητές έβγαλαν βίντεο να βάζουν τρικλοποδιά σε συμμαθητή τους.

Το «παιχνίδι» – που πρωτοεμφανίστηκε στην πλατφόρμα TikTok- φέρει την ονομασία «Skull Breaker Challenge» («Κρανιοθραύστης») και δεν άργησε να γίνει viral μεταξύ εφήβων παγκοσμίως.

Ειδικότερα, κατά το «Skull Breaker Challenge» ένα παιδί στέκεται όρθιο, χοροπηδάει όσο πιο ψηλά μπορεί και λίγο πριν προσγειωθεί στο έδαφος, δύο άλλα παιδιά του βάζουν τρικλοποδιά ώστε να πέσει κάτω με την πλάτη.

Παιδίατρος στο ιατρικό κέντρο του Κρατικού Πανεπιστημίου του Οχάιο προειδοποίησε για τις επιπτώσεις του «Skull Breaker Challenge», υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας του επικίνδυνου «παιχνιδιού» οι συμμετέχοντες μπορεί να πάθουν τα εξής:Κάταγμα κρανίου, κατάγματα αυχένα, αιμορραγία εγκεφάλου, παράλυση, αιματώματα, μώλωπες, διάσειση, εγκεφαλικές επιπλοκές, ακόμη και θάνατο.

Ένας 12χρονος από την Αλαμπάμα πήρε μέρος στο παιχνίδι εν αγνοία του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί:

«Δεν ήταν προετοιμασμένος. Δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε. Ο στόχος είναι να πέσουν στο πάτωμα. Γι’ αυτό και το ονόμασαν “Skull Breaker”. Επειδή στοχεύει στο να σπάσει το κρανίο με την πτώση» αναφέρει η μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Independent.

Θύμα του viral «παιχνιδιού» έπεσε και μία 16χρονη στη Φλόριντα, την οποία ξεγέλασαν συμμαθητές της, λέγοντάς της ότι επρόκειτο για ένα πρότζεκτ του σχολείου τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεση, τα σχολεία γενικότερα δεν έχουν λάβει μέτρα για να εξαλείψουν τη φάρσα αυτή.

Από την πλευρά του, το TikTok τονίζει ότι στην πλατφόρμα του δεν επιτρέπονται βίντεο που παρακινούν σε επικίνδυνες πράξεις και ό,τι ανεβαίνει, αφαιρείται άμεσα.

Ωστόσο, τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει είναι αρκετά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By