Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Skype και Paypal «συμμαχούν» για χρήματα στο λεπτό

Συνεργασία με το Skype ξεκινά η PayPal δίνοντας τη δυνατότητα σε χρήστες από 21 χώρες να στέλνουν χρήματα στις επαφές τους στο Skype μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Οι χρήστες του Skype θα μπορούν να χρησιμοποιούν την PayPal απευθείας από την εφαρμογή Skype για να στέλνουν χρήματα απρόσκοπτα στο λεπτό – όπως, για παράδειγμα για ένα δώρο σε ένα μέλος της οικογένειάς τους στη χώρα τους ή και στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Paypal, οι πληρωμές μεταξύ ατόμων (P2P) αποτελούν για την παγκόσμια πλατφόρμα πληρωμών μία από τις μεγαλύτερες κινητήριες δυνάμεις που αφορούν την δέσμευση του καταναλωτή (consumer engagement).

Περισσότερα από 7 εκατ. δολάρια την ώρα αποστέλλονται σε φίλους και συγγενείς παγκοσμίως μέσω των εφαρμογών PayPal P2P, Venmo και Xoom. Με την συνεργασία της με το Skype, παρέχεται η δυνατότητα P2P πληρωμών με την PayPal σε περισσότερα μέρη και σε διαφορετικές συνθήκες – όπου οι άνθρωποι συνδέονται online και mobile – όπως μέσω φωνητικής εντολής με τη Siri, σε chat με το Slack και σε email μέσω του Microsoft Outlook.com.

Η δυνατότητα άμεσων πληρωμών τίθεται σε εφαρμογή σήμερα σε μια σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η εφαρμογή αρχικά θα είναι διαθέσιμη στους πελάτες του Skype που χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση του Skype για κινητές συσκευές iOS και Android.

Ποια είναι η Paypal

Η ανοιχτή ψηφιακή πλατφόρμα πληρωμών αριθμεί σήμερα 210 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες της PayPal και διατίθεται σε περισσότερες από 200 αγορές παγκοσμίως.

Μαζί με τις υπόλοιπες πλατφόρμες της εταιρείας, Braintree, Venmo και Xoom, δίνει σε καταναλωτές και εμπόρους να λαμβάνουν χρήματα σε τουλάχιστον 100 νομίσματα, να κάνουν αναλήψεις κεφαλαίων σε 56 νομίσματα και να διατηρούν χρηματικά υπόλοιπα στον PayPal λογαριασμό τους σε 25 νομίσματα.

Πρόσφατα, η Paypal ανακοίνωσε και τη συνεργασία της με τον παγκόσμιο κολοσσό πληρωμών VIsa στην Ευρώπη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By