Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024

Sleep Out 2013: Μια νύχτα ύπνου στο δρόμο

Μια συμβολική εκδήλωση συμπαράστασης στους αστέγους θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην πλατεία Κλαθμώνος, με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών και τη συμμετοχή των Δημήτρη Πουλικάκου, Μαριέττας Φαφούτη, Μανώλη Ρακιντζή, κ.ά.

afisa_sleepout_2013Η «ΚΛΙΜΑΚΑ» συνεχίζοντας τη μακρόχρονη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των αστέγων, διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, από τις 06:00 μ.μ. έως 08:00 π.μ του Σαββάτου στην πλατεία Κλαυθμώνος, βραδιά «Sleep Out» και καλεί τους πολίτες να περάσουν μια νύχτα στο δρόμο.

Πρόκειται για εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους που πραγματοποιείται μαζί με τους αστέγους, με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα που απαιτεί πολιτικό σχεδιασμό και οργανωμένη δράση.

Αναμφίβολα η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων δεν αφορά μόνο μια νύχτα συμβολικής συμπαράστασης. Αφορά όμως όλους μας να διεκδικήσουμε την ουσιαστική εφαρμογή του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στη στέγη.

Κυρίως όμως αυτό αφορά τους ίδιους τους αστέγους. Έτσι λοιπόν, η αυλαία της φετινής εκδήλωσης «sleep out» προγραμματίζεται να ανοίξει με πορεία αστέγων προς την Βουλή. Για πρώτη φορά στην ιστορία της «άστεγης» πραγματικότητας στην Ελλάδα, οι άστεγοι  θα συμμετέχουν σε μια δική τους συλλογική προσπάθεια να ενώσουν τη φωνή και τη δύναμή τους για την διεκδίκηση του δικαιώματος στη στέγη και την αξιοπρεπή διαβίωση.

Ας είμαστε, και θα είμαστε, όλοι κοντά τους και δίπλα τους σε μια ειρηνική πορεία διεκδίκησης  για την διασφάλιση των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα  εμφανιστούν οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Πουλικάκος, Μαριέττα Φαφούτη, Μανώλης Ρακιντζής, κ.ά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By