Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σλοβακία: Έκρηξη από διαρροή αερίου σε πολυκατοικία – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Έκρηξη μεγάλης ισχύος από διαρροή αερίου σημειώθηκε νωρίτερα την Παρασκευή σε πολυκατοικία 12 ορόφων της πόλης Πρέσοβ, στην ανατολική Σλοβακία, με τουλάχιστον πέντε άτομα να χάνουν τη ζωή τους.

Η αρχική έκρηξη (την ακολούθησαν κι άλλες μικρότερες εκρήξεις, που προκάλεσαν πυρκαγιά) σημειώθηκε μεταξύ του ένατου και του δέκατου ορόφου της πολυκατοικίας και αρκετοί κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους, καθώς επηρεάστηκαν τέσσερις με πέντε όροφοι. Οι τρεις τελευταίοι όροφοι του κτιρίου καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας κάτοικος φέρεται να πήδηξε στο κενό, καθώς έβλεπε τις φλόγες να πλησιάζουν προς το μέρος του, ωστόσο η πτώση του ήταν θανάσιμη.

AKTUÁLNE Z PREŠOVA

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Freitag, 6. Dezember 2019

Επιπλέον, εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων ανέφερε πως υπάρχουν 40 τραυματίες (οι περισσότεροι εξ αυτών με ελαφρά τραύματα), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

 

Αρκετοί κάτοικοι φέρονται να κατευθύνθηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας κι από εκεί τους παρέλαβαν τα επτά στρατιωτικά ελικόπτερα που έφτασαν στην περιοχή.

Gepostet von Prezídium Hasičského a záchranného zboru am Freitag, 6. Dezember 2019

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας εκφράζουν φόβους για κατάρρευση του κλιμακοστάσιου και επακόλουθη κατάρρευση ολόκληρου του κτιρίου, ενώ ένα κοντινό σχολείο έχει εκκενωθεί.

«Νόμισα πως έγινε σεισμός. Γίνονταν εργασίες στο τετράγωνο και μύρισα αέριο, λίγο πριν την έκρηξη» ανέφερε ένας κάτοικος διπλανού κτιρίου, επιχειρώντας να καταδείξει την ισχύ της έκρηξης. Την ίδια στιγμή, ισχυροί άνεμοι που πνέρουν στην περιοχή, καθιοστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε, καταστράφηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρισκόταν στο κτίριο, με συνέπεια να παρουσιάζονται προβλήματα στις επικοινωνίες σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, ενώ έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος στις διπλανές πολυκατοικίες.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκεται και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Πέτερ Πελεγκρίνι μαζί με μέλη της κυβέρνησής του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By