Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Societe Generale: «Υψηλός ο κίνδυνος μη επίτευξης συμφωνίας στις 24 Απριλίου»

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει στις 24 Απριλίου να παρουσιάσει μία λίστα που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της Τρόικας» αναφέρει σε έκθεσή της η Societe Generale

ellada-euro

Τη στιγμή που άπαντες περιμένουν το Eurogroup της 24ης Απριλίου να φέρει κάποια αποτελέσματα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, αρκετοί αναλυτές κρατούν μικρό καλάθι.

Ειδικότερα, η Societe Generale σε έκθεσή της εκτιμά ότι οι κίνδυνοι να αποτύχουν οι δύο πλευρές να έρθουν συμφωνία στο επόμενο Eurogoroup είναι αρκετά μεγάλοι. Ωστόσο, η ιταλική τράπεζα δεν απορρίπτει εντελώς το ενδεχόμενο να τα βρει η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της, σημειώνοντας ότι «μία συμφωνία παραμένει πιθανή».

Ακόμη τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση στις 24 Απριλίου πρέπει να παρουσιάσει «μία νέα λίστα που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της τρόικας σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά».

Σύμφωνα με τη Societe Generale, «οι πρόσφατες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους της τείνουν να αναιρέσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί από το 2012». Σημειώνεται ότι αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup στις 24 Απριλίου, βρουν επαρκείς τις προτάσεις της Αθήνας, θα ξεκλειδώσουν την επόμενη δόση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Έτσι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της την άνοιξη και θα γλιτώσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εβδομάδα η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει 2,4 δισ. ευρώ για την εξόφληση εντόκων γραμματίων.

By