Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Σοφία Μπεκατώρου: Ακόμη μια παραίτηση από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Μια ακόμη παραίτηση μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έφερε η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση, με τον Γιώργο Χριστόπουλο να ακολουθεί στο δρόμο που χάραξε ο Γιάννης Παπαδημητρίου επειδή «οι συνθήκες δεν τον εκφράζουν».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, αναμένονται και άλλες παραιτήσεις.

Το θάρρος της Σοφίας Μπεκατώρου να μιλήσει ανοιχτά όλα όσα της συνέβησαν πριν από χρόνια έδωσαν το κουράγιο σε μια άλλη παλιά αθλήτρια, τη Μαρίνα Ψυχογιού, να αποκαλύψει ότι και αυτή είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα όταν ήταν 20 ετών.

Η ΕΙΟ, που αρχικά παρουσίασε «χλιαρό» ενδιαφέρον για την καταγγελία και προκάλεσε αντιδράσεις με την ανακοίνωσή της, ζήτησε χθες από τον Αριστείδη Αδαμόπουλο –τον άνθρωπο που η ίδια η Σοφία Μπεκατώρου «έδειξε» ως δράστη της επίθεσης εναντίον της- να απέχει από τα καθήκοντά του μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Δύο μέλη από το ΔΣ της ΕΙΟ αποφάσισαν να παραιτηθούν. Μετά τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννη Παπαδημητρίου και ο εκπρόσωπος του Ομίλου του Καλαμακίου Γιώργος Χριστόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Η επιστολή του κ. Χριστόπουλου, όπως τη δημοσιεύει η Καθημερινή:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου.

Κατόπιν των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.

Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ,

Γιώργος Χριστόπουλος
Δρ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , MSc MBA PhD΄

(Visited 1 times, 1 visits today)
By