Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

SoftBank και Uber ένα βήμα πριν δώσουν τα χέρια για 10 δισ. δολάρια

Πράσινο φως από το ΔΣ της εταιρείας για την είσοδο του επενδυτικού κολοσσού σε ένα deal που αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει την Uber.

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για είσοδο της SoftBank στην εταιρεία, βρίσκονται στην Uber.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το αμερικανικό Fortune, το διοικητικό συμβούλιο της Uber φαίνεται να έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια για την επένδυση που μπορεί να φτάσει τα 10 δισ. δολάρια.

«Φτάσαμε σε συμφωνία με τη SoftBank , η επένδυση της οποίας στην Uber είναι δείγμα εμπιστοσύνης στη μακροπρόθεσμη προοπτική της εταιρείας μας» ανέφερε εκπρόσωπος της Uber.

H αξία της Uber αγγίζει αυτή τη στιγμή τα 68 δισ. δολάρια, επίδοση που την κατατάσσει στη πρώτη θέση των ιδιωτικών εταιρειών.

Το υπερ-επενδυτικό ταμείο της Ιαπωνικής Softbank έχει κάνει μεγάλο ντόρο από τον περασμένο Οκτώβριο που ανακοινώθηκε λόγω του μεγέθους των κεφαλαίων που διαχειρίζεται αλλά και των επώνυμων συμμετοχών σε αυτό.

Με τον στόχο στα 100 δισ. δολ. κατάφερε να συγκεντρώσει 93 δισ. δολ., ένα τεράστιο ποσό έτσι και αλλιώς, στο πρώτο γύρο και έπεται συνέχεια.

Οι συνομιλίες έρχονται καθώς η Uber επιδιώκει να περάσει σε μία νεά εποχή μετά από αλλεπάλληλα σκάνδαλα, που κορυφώθηκαν μετά την παραίτηση του συνιδρυτή και CEO, Travis Kalanick, τον Ιούνιο 2017.

H SoftBank προσπαθεί να αποκτήσει το 17% ως 22% των μετοχών της Uber. Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να τεθεί σε διαπραγμάτευση, είναι ότι η SoftBank θα πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσει τουλάχιστον 1 δισ. στην Uber.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By