Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Σόιμπλε: Πρώτα τα συμφωνηθέντα μετά η εκταμίευση

Επιμένει σε ότι έχει συμφωνηθεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

soimple-12

Στη σκληρή γραμμή για μια ακόμη φορά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup, διεμήνυσε: Πρώτα τα συμφωνηθέντα, μετά η δόση στην Ελλάδα.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ακόμη ότι «δεν είναι παράξενο» η Ελλάδα να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της στο τέλος του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

Καμπανάκι από τον Σέλινγκ

Στη σκληρή γραμμή, αυτή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, για μια ακόμη φορά ο Αυστριακό ΥΠΟΙΚ Χανς Γεργκ Σέλινγκ, κατά την άφιξή του δήλωσε: «Δεν είναι καλό πράγμα οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να αποδεσμεύσουμε τις επόμενες δόσεις χωρίς την εκπλήρωση των συμφωνηθέντων».

Κάζιμιρ: Σήμερα επί τάπητος το ευρωπαϊκό ΔΝΤ

Από την πλευρά του ο ΥΠΟΙΚ της Σλοβακίας, σημερινός οικοδεσπότης, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά απομένουν πολλά περισσότερα.
Επιβεβαίωσε ακόμη ότι στο σημερινό Ecofin θα τεθεί επί τάπητος τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου στα πρότυπα του ΔΝΤ. «Θα συζητήσουμε τη δημιουργία μίας εργαλειοθήκης για την αντιμετώπιση πιθανών μελλοντικών κρίσεων», σημείωσε προσθέτοντας πως τα φορολογικά θέματα θα αποτελέσουν επίσης αντικείμενο της συνεδρίασης του Ecofin.

Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: Καμία επίσημη απόφαση σήμερα

Από την πλευρά του ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ Μάικλ Νούναν, είπε και αυτός δεν περιμένει να λφθεί κάποια επίσημη απόφαση: «Περιμένω να γίνει σήμερα μία επίσημη ενημέρωση για την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος απ” όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Δεν περιμένω ότι θα ληφθεί κάποια μεγάλη απόφαση. Εύχομαι στην Ελλάδα να καταφέρει να ανακάμψει και οι προσπάθειες να αποδώσουν. Ξέρω ότι είχαν ένα καλό τουριστικά καλοκαίρι. Τους εύχομαι να συνεχίσουν στο δρόμο προς την ανάκαμψη».
Ερωτηθείς δε για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, είπε ότι απλά ξέρει γι αυτό από τις εφημερίδες και ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία της υπόθεσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)