Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Σόιμπλε σε Σουλτς για Ελλάδα: Καλώς ήρθες στο κλαμπ!

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ειρωνεύεται τον πολιτικό του αντίπαλο, με αφορμή την παραδοχή του τελευταίου πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις

«Η Ελλάδα πρέπει πράγματι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Μάρτιν Σουλτς, καλώς ήρθες στο κλαμπ. Το είπα στο κόμμα μου. Αν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, στο τέλος θα ψηφίσει CDU»: Με αυτά τα λόγια, προς το διαδικτυακό κανάλι του Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και υποψήφιος στις γερμανικές εκλογές με το κυβερνών κόμμα, CDU, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «έσφαξε με το μπαμπάκι» τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD και πολιτικό του αντίπαλο, Μάρτιν Σουλτς, με θέμα την Ελλάδα!

Είχε προηγηθεί δήλωση του Σουλτς, σύμφωνα με την οποία η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα εξαρτηθούν από τον βαθμό, στον οποίο θα εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις -μια δήλωση, δηλαδή, που δεν διαφέρει σε τίποτα απ” όσα λέει δεξιά και αριστερά ο Σόιμπλε όλα αυτά τα χρόνια.

Ουσιαστικά, η δήλωση Σόιμπλε αποτελεί ένα… καλωσόρισμα στον ρεαλισμό, όσον αφορά στην περίπτωση της Ελλάδας, και του Μάρτιν Σουλτς, που δείχνει πλέον να προσχωρεί στην λογική του Βερολίνου για απαρέγκλιτη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων δίχως «εκπτώσεις» για την Αθήνα.

Ενδεικτικό της κλιμάκωσης, η οποία καταγράφεται στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας, εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, είναι και το σποτ του CDU στα social media, με σύνθημα «Οι πτωχευμένοι Έλληνες θα επέλεγαν Σουλτς».

Στο αντίστοιχο βίντεο εμφανίζεται και δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονου, με την οποία ο ίδιος εξέφραζε την εκτίμηση πως ο υποψήφιος του SPD, ως καγκελάριος, θα ήταν πιο επιεικής με την Ελλάδα

(Visited 1 times, 1 visits today)
By