Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Σόιμπλε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση κουρέματος του ελληνικού χρέους»

«Δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε υποθέσεις για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

soible athina fosphotos

Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg την Τετάρτη χαρακτηρίζοντας μη ρεαλιστικό οποιοδήποτε ελληνικό αίτημα για την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων.

Παράλληλα απέκλεισε περαιτέρω παραχωρήσεις προς την ελληνική πλευρά δηλώνοντας ότι είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την απελευθέρωση των δόσεων παρά να δίνει ψεύτικες ελπίδες στους Έλληνες.

«Είναι στο χέρι της Ελλάδας» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ για το θέμα του χρέους είπε ότι αν και μπορεί να τεθεί στην ατζέντα κάποια στιγμή τα επόμενα δέκα χρόνια «σήμερα το θέμα για την Ελλάδα είναι η αναμόρφωση της οικονομίας με τέτοιο τρόπο ώστε κάποια στιγμή να γίνει ανταγωνιστική».

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της Die Zeit σύμφωνα με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το σενάριο χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ ο Σόιμπλε απάντησε ότι «δεν έχουμε τέτοια σχέδια και ακόμα και αν τα εξετάζαμε – γιατί τα στελέχη των υπουργείων λαμβάνουν υπόψη τους όλα τα ενδεχόμενα – σίγουρα δεν θα συζητούσαμε δημόσια για αυτό. Δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε υποθέσεις για ένα τέτοιο ζήτημα».

Ειδικά για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι «αυτό έχει κριθεί τόσες πολλές φορές στα διεθνή δικαστήρια ώστε η αναβίωση αυτής της συζήτησης μπορεί μόνο να οδηγήσει στην δημιουργία τελείως μη ρεαλιστικών ελπίδων ανάμεσα ελληνικό λαό».

Ερωτηθείς τέλος για το αν θα υπάρξει συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά την κοινή τους παρουσία στην Ουάσινγκτον ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι «σίγουρα» θα τον συναντήσει την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup της Ρίγας. «Συναντά πολλούς ανθρώπους και το ίδιο κάνω κι εγώ αλλά πιθανόν να συναντηθούμε. Αν συναντηθούμε θα συζητήσουμε. Σίγουρα κανένα πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By