Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει βάση σοβαρής διαπραγμάτευσης με την Αθήνα

Δεν υπάρχει βάση για σοβαρές διαπραγματεύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι επιθυμεί

 

soimple

Η νέα επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στερείται σαφήνειας, υπογραμμίζει ο γερμανός υπουργός οικονομικών. Νέο σκηνικό μετά τη λήξη του προγράμματος. Η Αθήνα θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα με διαφορετικούς όρους αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσει τι επιθυμεί.

Δεν έχει αλλάξει κάτι, δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών μέχρι τα μεσάνυχτα, υπογράμμισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οπως είπε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, το παλιό πρόγραμμα για την Ελλάδα με τον EFSFS έληξε, πλέον θα χρειαστεί ένα διαφορετικό με τον ESM, με διαφορετικούς όρους.

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχει βάση για σοβαρές διαπραγματεύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι επιθυμεί, υπογράμμισε.

Υπάρχει τελείως διαφορετικό σκηνικό με την Αθήνα, είμαστε πάντοτε έτοιμοι για συνομιλίες, σημείωσε.

Αναφορικά με την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι «στερείται σαφήνειας».

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Δύσκολο να γίνει δεκτή η πρόταση

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν πως η επιστολή που απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρς στους πιστωτές χθες περιέχει όρους που τουλάχιστον κάποιες κυβερνήσεις δύσκολα θα αποδεθχούν.

«Υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες» σχολίασε αξιωματούχος. «Η επιστολή αναφέρει, για παράδειγμα, μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας από το φθινόπωρο. Είναι μόλις μια πρόταση».

«Δεν νομίζω πως το Eurogroup εξακολουθεί να πιστεύει αυτές τις υποσχέσεις έτσι απλά. Επι τη ευκαιρία, ζητούν παράταση ενός προγράμματος που έχει ήδη λήξει», συμπλήρωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)