Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Σόιμπλε: «Από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εξαρτώνται τα επόμενα βήματα»

Βενιζέλος: «Οι εταίροι γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να απαντήσει στην πρόκληση της επόμενης μέρας, της ημέρας μετά το μνημόνιο»

venizelos - soimple

Από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εξαρτώνται τα επόμενα βήματα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο πριν τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και συμπλήρωσε ότι το Eurogroup έχει δηλώσει διατεθειμένο, σε μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, να διαθέσει προληπτική πιστωτική γραμμή.

«Αυτό όμως είναι ένα βήμα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει αυτόν τον δρόμο και οι μέχρι τώρα επιτυχίες είναι ενθαρρυντικές για όλους ώστε να συνεχίσουμε αυτόν τον δρόμο» τόνισε ο κ. Σόιμπλε και μίλησε για μεγάλα βήματα προόδου που πέτυχε η Ελλάδα. Σημείωσε ότι ο δρόμος της αλληλεγγύης και των μεταρρυθμίσεων ήταν επώδυνος, αλλά ο σωστός.

Από την μεριά του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο θέμα της πολιτικής σταθερότητας, εξηγώντας ότι η απόφαση για επιτάχυνση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ελήφθη ώστε να αποσαφηνιστεί η πολιτική κατάσταση και, σε περίπτωση επιτυχούς έκβασης, η κυβέρνηση να μπορεί να εργαστεί απρόσκοπτη για να επιτύχει την απογείωση της ελληνικής οικονομίας. «Οι εταίροι γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να απαντήσει στην πρόκληση της επόμενης μέρας, της ημέρας μετά το μνημόνιο» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By