Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Σόιμπλε: Η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει πολλές προσπάθειες ακόμη

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να κάνει άλλες υποχωρήσεις

soimple

O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποίησε σε χθεσινή του συνέντευξη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει πολλές προσπάθειες ακόμη, αλλά και ότι δεν θα πρέπει να περιμένει περαιτέρω υποχωρήσεις από τη Γερμανία. Μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε περαιτέρω υποχωρήσεις από την πλευρά της Γερμανίας για την επίλυση του προβλήματος του χρέους της.

Η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε στις 20 Φεβρουαρίου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός. «Γι” αυτό δεν χρειάζεται να μιλάμε για εναλλακτικές». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Αθήνα «μένει να καταβάλει πολλές προσπάθειες για να εκπληρώσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε».

Ο Σόιμπλε σημείωσε επίσης ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος είναι προϋπόθεση για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. «Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι προϋπόθεση για τα πάντα, για τα όσα μπορούν και δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Και δυστυχώς είμαστε ακόμη πολύ μακριά από αυτό», σχολίασε. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα. Της εύχομαι καλή δύναμη και φυσικά θα έχει κάθε υποστήριξη, όμως δεν μπορεί να αποφύγει την επίλυση του προβλήματος αυτού», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

(Visited 1 times, 1 visits today)