Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Σόιμπλε: Η αισιοδοξία της Αθήνας δεν αντανακλά τις διαπραγματεύσεις

Οι θετικές ειδήσεις από την Αθήνα δεν αντανακλώνται πλήρως στις συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς

soimple.

Γνωρίζουμε τις ευθύνες μας απέναντι στην Ελλάδα αλλά είναι ευθύνες ολόκληρης της ευρωζώνης και των θεσμών, τόνισε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ. Δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία για επικείμενη συμφωνία.

«Οι θετικές ειδήσεις από την Αθήνα δεν αντανακλώνται πλήρως στις συζητήσεις με τους τρεις θεσμούς«, υπογράμμισε ο Σόιμπλε στη συνέντευξη τύπου  ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της G7.

O ίδιος υπογράμμισε ότι «γνωρίζουμε τις ευθύνες μας απέναντι στην Ελλάδα αλλά είναι ευθύνες ολόκληρης της ευρωζώνης και των θεσμών«.

Νωρίτερα, μιλώντας στο περιοδικό Focus τόνισε ότι κρίνει βελτιωμένη τη θέση της ευρωζώνης συνολικά παρά την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα και πως «δεν κινδυνεύει το ευρώ από την ελληνική κρίση»

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε πως «το πρόγραμμα παρατάθηκε έως το τέλος Ιουνίου. Εάν δεν υπάρξει κάτι άλλο, εκπνέει τότε. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει σε τεχνικό επίπεδο. Το πρόγραμμα εκπνέει στο τέλος Ιουνίου».

«Εχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των κρατών της G7, ενώ υπογράμμισε πως με τον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη «έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά κοινές ευθύνες».

«Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε σε αυτήν. Δεν πρόκειται όμως για ευθύνη μόνο για μια χώρα, αλλά για την ευρωζώνη στο σύνολό της, για την σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας, για την ΕΕ», τόνισε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι «υπό αυτή την έννοια, η απόφαση δεν μπορεί να είναι απλή υπόθεση».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε: «Οι συνομιλητές μας είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Ελλάδας και δικαιούνται κάθε σεβασμό. Δεν έχω πρόβλημα με τον συνάδελφό μου.  Έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά έχουμε και κοινή ευθύνη». «Το ελληνικό πρόβλημα είναι πολύ δύσκολο. Αυτό δεν είναι κάτι νέο, αλλά και η ευθύνη για την Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη. Ούτε αυτό είναι κάτι νέο», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)