Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Σόιμπλε: Καλή απόφαση η επίσπευση των προεδρικών εκλογών

Εγκωμιαστικά σχόλια για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής από τον Αντώνη Σαμαρά

soimple

Με θετικά σχόλια αναφέρθηκε στην επίσπευση από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι η απόφαση αυτή θα συνδράμει στις προσπάθειες εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας που καταβάλουν τόσο ο πρωθυπουργός , όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Σόιμπλε έσπευσε να εγκωμιάσει την πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα στο θέμα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών της και χαρακτήρισε «αποφασιστική μορφή» τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «συνέβαλε περισσότερο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Απ” την πλευρά του ο Μίχαελ Φουχς αντιπρόεδρος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg στο περιθώριο του συνεδρίου του κόμματος στην Κολονία, ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς «γνωρίζει ότι πρέπει να αποκαταστήσει ένα κλίμα πολιτικής καθαρότητας».

Αναφερόμενος στην επίσπευση των προεδρικών εκλογών ο κ. Φουχς εκτίμησε πως πρόκειται για «ένα υπολογισμένο ρίσκο το οποίο ανέλαβε ο Σαμαράς, το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια έξυπνη κίνηση».

Ο Μ. Φουχς, ο οποίος ανέφερε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά χθες Δευτέρα, έκρινε ακόμη ότι «οι πιθανότητες (της κίνησης) να αποδώσει είναι κάτι παραπάνω από καλές. Ξέρει τι κάνει».

By