Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Σόιμπλε και Σαπέν θέτουν ως απαράβατο όρο τη συμμετοχή ΔΝΤ στη συμφωνία

Τι αναφέρουν οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Γαλλίας

soible sapen

Την απόλυτη ανάγκη να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διεμήνυσαν από την Ουάσιγκτον ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Μισέλ Σαπέν.

«Όταν το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει πλέον, αυτό θα είναι ένα στοιχείο που θα έχει αρνητική επίπτωση στην επίλυση του προβλήματος», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Σόιμπλε από την πλευρά του υπενθύμισε ότι το γερμανικό κοινοβούλιο είχε δεχθεί τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα υπό τον όρο της συμμετοχής του ΔΝΤ.

«Δεν έχω τρόπο να ενεργήσω διαφορετικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας μάλιστα πως δεν θα μπορούσε παρά να πει όχι σε μια συμφωνία με την Ελλάδα εάν το Ταμείο αποχωρούσε

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, ο Σαπέν εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία έως τις 22-23 Απριλίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ξανά διαπραγμάτευση «στο χείλος του γκρεμού».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων εμφανίστηκε πιο επιφυλακτικός. «Σημειώθηκαν πρόοδοι τις τελευταίες ημέρες, κι όλοι έχουμε τη βούληση να καταλήξουμε σε μια ισορροπημένη και θετική λύση», είπε ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Όμως απομένει δουλειά να γίνει όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος», πρόσθεσε ο ίδιος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By