Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Σόιμπλε: Πολύ αργός ρυθμός στις διαπραγματεύσεις

Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται υποθέσεις για ένα «Σχέδιο Β»

soible athina fosphotos

Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δύο πηγές που έλαβαν μέρος σε συνάντηση συντηρητικών βουλευτών.

Μολονότι ο κ. Σόιμπλε έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας για την πρόοδο που έχει σημειώσει σε ορισμένους τομείς, τόνισε πως οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζουν με αργούς ρυθμούς και δεν έχει υπάρξει κάποιο άλμα προς τα μπρος, είπαν οι πηγές στο Reuters.

Πρόσθεσαν επίσης πως ο Γερμανός υπουργός υποστήριξε πως οι διαπραγματεύσεις αφορούν την ολοκλήρωση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος και ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνονται υποθέσεις για ένα «Σχέδιο Β».

Τρίτη πηγή ανέφερε σε δημοσιογράφους πως ομάδα των συντηρητικών Γερμανών βουλευτών είχε μια εκτεταμένη συζήτηση για την Ελλάδα, κατά την οποία αρκετοί συμμετέχοντας μίλησαν για τα ταξίδια τους στην Ελλάδα και εξέφρασαν ανησυχίες για την βούληση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην χώρα.

Σύμφωνα με την τρίτη πηγή ο κ. Σόιμπλε είπε: «Γνωρίζουμε πως ένα μεγάλος μέρος του ελληνικού πληθυσμού υποφέρει, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει ακόμα τι χρειάζεται να γίνει για να μπει τέλος σε αυτό». 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By