Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Σόιμπλε: Πρέπει να σεβόμαστε τους δημοσιονομικούς κανόνες και να δείχνουμε «αλληλεγγύη»

«Ξέρουμε πως ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση δυσχερέστερη από τη δική μας»

soimple

Να γίνονται σεβαστοί οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες ζήτησε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο ο ίδιος εκτιμά επίσης πως πρέπει «να φανούμε αλληλέγγυοι«, λίγο αφού οι Βρυξέλλες έδωσαν μια επιπλέον προθεσμία στη Γαλλία.

«Οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε προς τους ευρωπαϊκούς κανόνες«, δήλωσε ο γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Ντόιτσλαντφουνκ.

Όμως «ξέρουμε πως ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς εταίρους μας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια κατάσταση δυσχερέστερη από τη δική μας και ξέρουμε πως έχουμε κοινή ευθύνη, πως οφείλουμε να φανούμε αλληλέγγυοι«, δήλωσε επίσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε αυτή την εβδομάδα να δώσει λίγο περισσότερο χρόνο στη Γαλλία για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να μην επιβάλει άμεσα κυρώσεις για την παραβίαση του ορίου του ευρωπαϊκού ελλείμματος από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της περιφέρειας.

Ο Σόιμπλε και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν χάνουν ευκαιρία να υπογραμμίζουν τη σημασία του σεβασμού στους δημοσιονομικούς κανόνες. Όμως τις τελευταίες εβδομάδες φροντίζουν να μην επικρίνουν δημόσια τη Γαλλία, πρώτο εμπορικό εταίρο της χώρας τους, πετώντας την μπάλα στις Βρυξέλλες όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης των γαλλικών παραβάσεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By