Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Σοκάρει ο ΟΗΕ: 19.000 νεκροί από τους τζιχαντιστές μέσα στο Ιράκ

Τι αποτυπώνεται σε έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών tzixantistes1

Μια νέα έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα εκτιμά ότι σχεδόν δεκαεννιά χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στο Ιράκ από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Γραφείο του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ και της Ειδικής Αποστολής του οργανισμού στο Ιράκ αποτυπώνει τις καταστροφικές συνέπειες της διαμάχης με τον ISIS και των εγκλημάτων που αυτό διαπράττει στην χώρα.

Σύμφωνα με την έκθεση 18.802 είναι οι νεκροί, με τους μισούς σχεδόν να βρίσκουν τον θάνατο στην πόλη της Βαγδάτης, 36,245 οι τραυματίες και 3,5 εκατομμύρια οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να αλλάξουν εστία, εκτοπισμένοι από τις συγκρούσεις και τις βιαιότητες.

Οι πόλεις με τον μεγαλύτερο απολογισμό θυμάτων μετά την Βαγδάτη είναι η Ανμπάρ και η Ντιλάγια. Η πλειοψηφία των θηριωδιών αυτών χρεώνονται στην δράση του Ισλαμικού Κράτους και των ανδρών του.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης, «Το επονομαζόμενο Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να διαπράττει συστηματικές και εκτεταμένες βιαιότητες και παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου. Αυτά τα περιστατικά σε κάποιες περιπτώσεις ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου, με εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα και πιθανώς και με γενοκτονία».

Όπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα του ΟΗΕ από το 2014 οι τζιχαντιστές έχουν υιοθετήσει ακόμη πιο σκληρές μεθόδους στην διάπραξη αυτών των εγκλημάτων, καθώς συστηματικά αποκεφαλίζουν, καίνε ζωντανούς και πετάνε από τις ταράτσες τους αντιπάλους τους.

Τα ευρήματα βασίστηκαν σε μαρτυρίες θυμάτων που επέζησαν και σε καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων των κτηνωδιών αυτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By