Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Σοκάρει το βίντεο με τον αποκεφαλισμό Αιγύπτιων χριστιανών

Το Κάιρο θα απαντήσει στον αποκεφαλισμό των Αιγυπτίων στη Λιβύη δήλωσε ο Αλ Σίσι
apokefalismos

Ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων χριστιανών στη Λιβύη ανάρτησε την Κυριακή η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ενώ λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι προειδοποίησε ότι η χώρα του θα απαντήσει ανάλογα σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση λίγες μόλις ώρες μετά την ανάρτηση του βίντεο, ο Σίσι δήλωσε ότι το Κάιρο θα επιλέξει «τα απαραίτητα μέσα και τη χρονική στιγμή για να εκδικηθεί για τις αποτρόπαιες αυτές δολοφονίες».

Το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε πως εκπρόσωπος της Κοπτικής Εκκλησίας επιβεβαίωσε ότι οι 21 Αιγύπτιοι χριστιανοί που κρατούνταν όμηροι από το ΙΚ θεωρούνται νεκροί. Σε μια λεζάντα που εμφανίζεται στο βίντεο αναφέρεται: «Οι άνθρωποι του σταυρού, οι οπαδοί της εχθρού αιγυπτιακής εκκλησίας», ενώ ένας από τους μαχητές του ΙΚ λέει «Ασφάλεια για εσάς τους σταυροφόρους είναι κάτι για το οποίο μπορείτε μόνο να εύχεστε».

Ο Σίσι, συγκάλεσε σήμερα επειγόντως στο Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας, στο οποίο συμμετείχαν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών και μέλη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, όπου συζητήθηκαν οι πιθανοί τρόποι αντίδρασης της Αιγύπτου στις μαζικές αυτές δολοφονίες. Ο ίδιος κήρυξε επταήμερη περίοδο πένθους ως φόρο τιμής στους νεκρούς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By