Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Σοκαρισμένος από την μεταχείριση προσφύγων στα σύνορα Ουγγαρίας ο Μπαν Κι Μουν

«Μου προκάλεσε σοκ όταν είδα ποια είναι η μεταχείριση αυτών των προσφύγων και των μεταναστών, αυτό δεν είναι αποδεκτό»

prosfyges - ouggaria2

Σοκαρισμένος δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν από τη μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας.

Ο ΓΓ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του και τόνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια καθώς και ότι πρέπει να επιδεικνύεται σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Μου προκάλεσε σοκ όταν είδα ποια είναι η μεταχείριση αυτών των προσφύγων και των μεταναστών, αυτό δεν είναι αποδεκτό», υπογράμμισε ο Μπαν Κι Μουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

«Όλες οι χώρες έχουν τα εσωτερικά τους προβλήματα, αλλά οι άνθρωποι αυτοί φεύγουν για να σωθούν από πολέμους και διωγμούς, επομένως πρέπει να επιδείξουμε ευσπλαχνική ηγεσία», συνέχισε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Οι άνθρωποι αυτοί «πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια» και να γίνονται σεβαστά τα «ανθρώπινα δικαιώματά τους». «Αυτό είναι το σταθερό μήνυμα το οποίο στέλνω στους Ευρωπαίους και τους Ασιάτες ηγέτες (των κρατών) όπου πηγαίνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες», τόνισε ο ΓΓ των ΗΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By